Napravite jednu od najukusnijh letnjih slatkih pita. U tiganju propržite breskve, pa ih preklopite testom koje ste napravili u blenderu. Na kraju zapecite i eto savršenog letnjeg deserta koji će se sigurno dopasti svima. Ovako prirpemljenu slatku pitu sa breskvama služite sa sladoledom od vanile za još bolji ukus. 

Sastojci:

  • Za koru:
  • 200 g brašna
  • 80 g putera 
  • 2 žumanceta
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kašika mleka
  • Za fil od breskve:
  • 4 breskve 
  • 60 g putera
  • 4 kašike šećera 
  • 1 kašika limunovog soka

Recept za pitu sa breskavama: 

U blender stavite brašno, hladan puter, žumance, šećer u prahu i mleko. Sve dobro izblendirajte dok ne dobijete testo. Izvadite iz blendera i formirajte loptu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme napravite fil tako što ćete oprati breskve, pa im uklonite košticu. U tiganju istopite puter, pa dodajte breskve isečene na kriške. Ostavite par minuta, pa pospite šećerom i sipajte sok od limuna. U tespiju stavite breskve, a preko preklopite testom koje ste razvukli na pobrašnjenoj površini. Blago pritisnite testo na ivicu pleha, pa koru izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Tiramisu sa breskvama

BONUS VIDEO: 

Prazna slatka pita TikTok/ ramenasaidwow

StvarUkusa/S.B.