Priprema patišpanja ili kora zahteva poslastičarke veštine, pa neiskusne domaćice pribegavaju jednostavnijim receptima, kao što su kolači koji se ne peku, jer se oni prave sa keksom. Ipak, ako želite da naučite da spremate kolače koji su neverovatno ukusni, onda je ovo pravi predlog za vas. Napravite kolač sa višnjama sa najmekšom korom koja se pravi tako što se sastojci umute. 

Sastojci: 

  • 4 jajeta 
  • 2 kašike šećera 
  • prstohvat soli 
  • 180 g brašna 
  • 400 ml mleka 
  • 30 g putera 
  • Za fil:
  • 350 g krem sira 
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake 
  • višnje ili bobičasto voće 

Recept za lagani kolač sa višnjama i čizkejk filom: 

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli, pa sipajte mleko i istopljeni puter. Sve lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Dobijenu smesu sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku. Nastavite da mutite dok se ne dobijete gust fil. Premažite koru dobijenim čizkejk filom, pa poređajte višnje ili bobičasto voće. Urolajte i presecite na 2 jednaka dela. Pospite šećerom u prahu. 

Pročitajte i ovo: Moderna verzija žutog kolača sa višnjama

BONUS VIDEO: 

StvarUkusa/S.B