Svečana torta koja izgledom podseća na čuveni kolač krempite. Pravi se od lisnatog testa, fila od slatke pavlake i bobičastog voća. Svaki zalogaj se i topi i hrska u ustima. Neverovatan spoj sastojaka koji oduševljava na prvi zalogaj. Priprama je lagana, svako će znati da spremi.

  • Sastojci:
  • 500 g lisnatog testa
  • 100 ml vode
  • 100 g šećera
  • 350 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 g grčkog jogurta
  • 250 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 15 g kukuruznog skroba
  • 1 kašika soka od limuna 

Priprema:

Uzmite komad lisnatog testa, stavite ga na pleh obložen pek papirom i uz pomoć poklopca odsecite krug. Izbockajte ga viljuškom, premažite vodom i pospite šećerom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Zatim pečenu koru stavite na tacnu i stavite obruč. Slatku pavlaku umutite. Dodajte šećer i šećer u prahu pa umutite. Na kraju umešajte i grčki jogurt. Polovinu fila stavite preko kore. Voće skuvajte sa šećerom i limunovim sokom pa umešajte i skrob. Sipajte polovinu preko fila. Zatim preostali fil i ponovo voće. Stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme drugu koru lisnatog testa takođe isecite na kružni oblik, izbockajte, premažite vodom i pospite šećerom. Nožem isecite na 12 delova. Pecite na 180 stepeni 20 minuta a kad je gotovo poređajte preko torte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE