Sastojci:

  • Pti-ber keks
  • Mleko (za potapanje keksa)
  • 275 g bele čokolade
  • 225 g mlečne čokolade
  • 200 g crne čokolade za topljenje
  • 510 ml slatke pavlake za šlag

Za dekoraciju:

  • Kakao u prahu

Priprema:

Ova bogata, slojevita keks torta pravi se bez pečenja i idealna je za sve ljubitelje čokolade. Kombinacija bele, mlečne i crne čokolade uz nežnu teksturu keksa koji je natopljen mlekom stvara pravi desert za uživanje.

Savet:

Koristite čokoladu dobrog kvaliteta – razlika u ukusu će biti i te kako primetna.

Umutite 170 ml slatke pavlake i zagrejte je do vrenja. Prelijte preko izlomljene bele čokolade i mešajte dok se potpuno ne otopi i dobije glatka smesa. Ostavite da se ohladi. Ponovite postupak sa 170 ml pavlake i mlečnom čokoladom. Zatim i sa preostalih 170 ml pavlake i crnom čokoladom. Kada se sve tri smese ohlade, umutite ih svaku posebno mikserom dok ne postanu penaste.

Umočite kekse u mleko i poređajte prvi sloj u kalup. Namažite sloj crne čokolade, pa poređajte novi sloj keksa. Namažite sloj mlečne čokolade, pa opet keks. Zatim sloj bele čokolade.  Ostavite tortu u frižideru najmanje 6 sati, idealno preko noći. Pre služenja pospite kakao prahom.

Bonus video

Lažne ledene kocke  Izvor: Lažne ledene kocke