Sastojci:
- Pti-ber keks
- Mleko (za potapanje keksa)
- 275 g bele čokolade
- 225 g mlečne čokolade
- 200 g crne čokolade za topljenje
- 510 ml slatke pavlake za šlag
Za dekoraciju:
- Kakao u prahu
Priprema:
Ova bogata, slojevita keks torta pravi se bez pečenja i idealna je za sve ljubitelje čokolade. Kombinacija bele, mlečne i crne čokolade uz nežnu teksturu keksa koji je natopljen mlekom stvara pravi desert za uživanje.
Umutite 170 ml slatke pavlake i zagrejte je do vrenja. Prelijte preko izlomljene bele čokolade i mešajte dok se potpuno ne otopi i dobije glatka smesa. Ostavite da se ohladi. Ponovite postupak sa 170 ml pavlake i mlečnom čokoladom. Zatim i sa preostalih 170 ml pavlake i crnom čokoladom. Kada se sve tri smese ohlade, umutite ih svaku posebno mikserom dok ne postanu penaste.
Umočite kekse u mleko i poređajte prvi sloj u kalup. Namažite sloj crne čokolade, pa poređajte novi sloj keksa. Namažite sloj mlečne čokolade, pa opet keks. Zatim sloj bele čokolade. Ostavite tortu u frižideru najmanje 6 sati, idealno preko noći. Pre služenja pospite kakao prahom.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije