Za svečane prilike, uglavnom se biraju torte koje su izdašne, slojevite i dobro nafilovane. Ako uskoro imate rođendansko slavlje, odličan predlog za taj dan je ova izuzetno bogata i kremasta torta. Kako biste napravili ovo čokoladno savršenstvo, biće vam potrebno sedam kora, koje ćete premazivati filom od pavlake i šećera u prahu. Ako želite da vam torta bude još kremastija, onda iskoristite čokoladu za glazuru i ukrasite je pomoću nje. Kada je gosti budu probali, sigurno će tražiti parče više, a kako je ima dosta, imaćete je još i za sutra. Nakon čokoladne poslastice, dobro će doći i šoljica domaće kafe.
Sastav:
- 200 g pavlake
- 200 g šećera
- 15 g praška za pecivo
- 150 g maslaca
- 450 g brašna
- 30 g kakaoa
Za fil:
- 1,3 kg pavlake
- 200 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 80 g slatke pavlake
Priprema: