RASKOŠNA I KREMASTA ČOKOLADNA TORTA KAO IZ NAJBOLJIH POSLASTIČARNICA: Nijedno slavlje neće moći da prođe bez nje

Ako ste veliki ljubitelj čokolade, onda će vas ova višeslojna kremasta torta sa belim filom sigurno oduševiti.

Čokoladna torta sa belim filom recept
Foto: Printscreen/YT/OSON RETSEPTLAR

Za svečane prilike, uglavnom se biraju torte koje su izdašne, slojevite i dobro nafilovane. Ako uskoro imate rođendansko slavlje, odličan predlog za taj dan je ova izuzetno bogata i kremasta torta. Kako biste napravili ovo čokoladno savršenstvo, biće vam potrebno sedam kora, koje ćete premazivati filom od pavlake i šećera u prahu. Ako želite da vam torta bude još kremastija, onda iskoristite čokoladu za glazuru i ukrasite je pomoću nje. Kada je gosti budu probali, sigurno će tražiti parče više, a kako je ima dosta, imaćete je još i za sutra. Nakon čokoladne poslastice, dobro će doći i šoljica domaće kafe.

Sastav:

  • 200 g pavlake
  • 200 g šećera
  • 15 g praška za pecivo
  • 150 g maslaca
  • 450 g brašna
  • 30 g kakaoa

Za fil:

  • 1,3 kg pavlake
  • 200 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 80 g slatke pavlake

Priprema: