U emisiji "Praktična žena", bloger iz Užica, Aleksandar Pavlović, poznatiji na Instagram profilu kao kuvanjebezgranica, napravio je neobičnu tortu od makarona i jagoda. Aleksandar je napravio slatku verziju njujorških makarona koje se prave sa nekoliko vrsta sireva, tražio je najbolji način da uklopi sastojke i to je na kraju ispalo super.
Pročitajte i kako da jeftino napravite maskarpone sir koji je u radnji poprilično skup.
Sastojci:
- 350 g makarona
- 500 g jagoda
- 50 g kokosa
- 250 g maskarpone sira
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 2 jajeta
- 1 vanilin šećer
- rendana crna i bela čokolada
Priprema:
Umutite kondenzovano mleko, maskarpone i vanilin šećer. Dodajte jaja i ponovo umutite. U jagode dodajte kokos i lepo sjedinite. Makarone skuvajte, pa im dodajte jagode i smesu sa sirom. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pecite na 200°C oko 20-30 minuta. Minut, dva pre kraj pospite čokoladom i vratite da se istopi.
Izvor: Stvar ukusa