TORTA OD MAKARONA SA JAGODAMA I KOKOSOM: Toliko jednostavna, a podseća na milkšejk zbog kombinacije sastojaka

Voditeljka Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" ugostila blogera iz Užica.

Printscreen/YT/Praktična žena

U emisiji "Praktična žena", bloger iz Užica, Aleksandar Pavlović, poznatiji na Instagram profilu kao kuvanjebezgranica, napravio je neobičnu tortu od makarona i jagoda. Aleksandar je napravio slatku verziju njujorških makarona koje se prave sa nekoliko vrsta sireva, tražio je najbolji način da uklopi sastojke i to je na kraju ispalo super. 

Pročitajte i kako da jeftino napravite maskarpone sir koji je u radnji poprilično skup. 

Sastojci: 

  • 350 g makarona
  • 500 g jagoda 
  • 50 g kokosa 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka 
  • 2 jajeta 
  • 1 vanilin šećer
  • rendana crna i bela čokolada 

Priprema:

Umutite kondenzovano mleko, maskarpone i vanilin šećer. Dodajte jaja i ponovo umutite. U jagode dodajte kokos i lepo sjedinite. Makarone skuvajte, pa im dodajte jagode i smesu sa sirom. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pecite na 200°C oko 20-30 minuta. Minut, dva pre kraj pospite čokoladom i vratite da se istopi. 

Izvor: Stvar ukusa