Pogače spadaju u svečane hlebove koji se obično pripremaju kada je neki praznik, slava ili rođendan. Međutim, zašto ne biste počastili sebe i svoje bližnje bez konkretnog povoda. Napravite im pogaču sa kačkavaljem, koju će, sigurni smo, svi obožavati.
Sastojci:
- 360 g brašna
- 200 ml mlakog mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 1 jaje
- 30 ml maslinovog ulja
Nadev:
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g kačkavalja
- peršunov list seckan sa malo belog luka
Priprema:
Rastopiti kvasac u mlakom mleku sa šećerom. U vanglicu razbiti jaje, malo promućkati, dodati mleko sa kvascem, ulje, brašno so, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 15 minuta. Razviti testo na veličinu pleha pa na sredinu staviti rendan kačkavalj, saviti ivice testa i zatvoriti (ušuškati u testo). Razviti opet na veličinu pleha pa nožem zaseći na kocke.
Premazati peršunom pomešanim sa belim lukom a u rezove ubaciti tanje parčiće kačkavalja. Posuti po želji susamom pa pokriti malo da odmori da se rerna ugreje na 200 stepeni i peći 30-40 minuta. Pokriti krpom da omekša kada je gotova.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus