Pogače spadaju u svečane hlebove koji se obično pripremaju kada je neki praznik, slava ili rođendan. Međutim, zašto ne biste počastili sebe i svoje bližnje bez konkretnog povoda. Napravite im pogaču sa kačkavaljem, koju će, sigurni smo, svi obožavati.

Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 200 ml mlakog mleka
  • 10 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 30 ml maslinovog ulja

Nadev:

  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 100 g kačkavalja
  • peršunov list seckan sa malo belog luka

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku sa šećerom. U vanglicu razbiti jaje, malo promućkati, dodati mleko sa kvascem, ulje, brašno so, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 15 minuta. Razviti testo na veličinu pleha pa na sredinu staviti rendan kačkavalj, saviti ivice testa i zatvoriti (ušuškati u testo). Razviti opet na veličinu pleha pa nožem zaseći na kocke.

Premazati peršunom pomešanim sa belim lukom a u rezove ubaciti tanje parčiće kačkavalja. Posuti po želji susamom pa pokriti malo da odmori da se rerna ugreje na 200 stepeni i peći 30-40 minuta. Pokriti krpom da omekša kada je gotova. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE