Ako želite recept za mekanu i sočnu piletinu bogatu sosom na pravom ste mestu. Recept za piletinu u nastavku je toliko ukusan da ćete spremati bar jednom nedeljno na ovaj način. Pre pečenja meso uvaljajte u malo drugačiju smesu za poh - oduševiće vas.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- so, biber, suv začin, beli luk
- 100 g rendanog kačkavalja
- nekoliko kašika susama
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- 1 kašika majoneza
Priprema:
Piletinu iseći na tanje listiće, začiniti, dodati malo ulja i sve promešati. Svaku šniclu provući kroz brašno, umućena jaja pa rendan kačkavalj sa susamom. Ređati u podmazan pleh. U činiji izmešati pavlaku, jogurt i majonez pa time preliti meso. Peći na 220 stepeni oko 40-45 min.
Izvor: Bakina kuhinja
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus