Ako želite recept za mekanu i sočnu piletinu bogatu sosom na pravom ste mestu. Recept za piletinu u nastavku je toliko ukusan da ćete spremati bar jednom nedeljno na ovaj način. Pre pečenja meso uvaljajte u malo drugačiju smesu za poh - oduševiće vas.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • so, biber, suv začin, beli luk
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • nekoliko kašika susama
  • 3 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika majoneza

Priprema:

Piletinu iseći na tanje listiće, začiniti, dodati malo ulja i sve promešati. Svaku šniclu provući kroz brašno, umućena jaja pa rendan kačkavalj sa susamom. Ređati u podmazan pleh. U činiji izmešati pavlaku, jogurt i majonez pa time preliti meso. Peći na 220 stepeni oko 40-45 min.

Izvor: Bakina kuhinja

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE