Obrok čorbica u kojoj imamo i mesa i povrća. Uz par kapi limuna je pravo letnje osveženje.
Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 200 g blitve ili spanaća
- 150 g šargarepe
- 50 g celera
- 300 g krompira
- 1 manja glavica crnog luka
- 4 kašike prosa ili heljde
- suvi začin, so, biber (po ukusu)
- 4 kašike ulja
- 2 litre vode
- peršunovo ili celerovo lišće
- 1 kašika brašna
- Ostalo ako želite: mileram, kiselo mleko ili pavlaka, limun...
Priprema:
Ispržite sitno iseckano meso i luk na ulju. Dodajte iseckano povrće, pržite kratko pa nalijte vodom i kuvajte 10 minuta. Dodajte iseckanu blitvu i proso, iseckano peršunovo lišće, začine i kuvajze još 15 minuta. Izmešajte kašiku brašna sa 4 kašike vode pa ulijte u čorbu dok još kuva. Ostavite još 3-4 minute na ringli.
Jako je ukusna sa limunom i pavlakom, super je i ohlađena. Prijatno!
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs