ODLIČNE SU I SUTRADAN, SAMO IH PODGREJTE I RUČAK JE GOTOV: Punjene paprike pečene u rerni (VIDEO)

Ukoliko nemate ideju šta da spremite sutra za ručak, evo jednog predloga.

Cooking

Recept ovih ukusnih paprika je maksimalno uproščen za mlade domaćice, stoga, počnite sa pripremom odmah! Obradujte ukućane ukusnim ručkom. Paprike poslužite sa krompir pireom i salatom. A ukoliko više volite posnu verziju punjenih paprika izbacite meso.

Sastojci:

  • 100 g pirinča
  • voda
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 10-14 paprika babura 500 g mlevenog mesa
  • so, biber, suvi biljni začin
  • 2-3 čena belog luka
  • ulje
  • 500 ml paradajz sosa
  • 2-3 paradajza ili krompira za zatvaranje paprika

Priprema:

Pirinač ostavite u vodi da nabubri, a zatim ga dobro iscedite. Paprike očistiti, izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše. Luk i šargarepu sitno iseckajte i izdinstaajte na ulju. Potom dodajte mleveno meso. Dodajte mu pirinač i dinstajte dok ne porumeni. Začinite po ukusu i dodajte sitno iseckani beli luk. Dobro izmešati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi.

Paradajz ili krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvarajte paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.

U pekač poređajte paprike, pa sipajte paradjaz sok. Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko 60 minuta (od trenutka kada se rerna ugrejala) poklopljene, a zatim sklonite poklopac i pecite dok paprike ne dobiju koricu po površini.

Izvor: Cooking.rs