Isprobajte recept za jako ukusne slane kiflice punjene krem sirom, čija priprema nije komplikovana. Testo je toliko mekano da ih ne morate puniti, mogu se jesti i prazne. Lepo izgledaju pa su odlične i da ih poslužite kada vam dođu gosti.
Sastojci:
- 600-650 g brašna (mekog)
- so
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml tople vode
- 75 ml ulja
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
za premazivanje testa:
- 1 jaje
- so
- 1 kašika kisele pavlake
i jos:
- 250 g krem sira
- susam
Priprema:
Razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite ga na toplom desetak minuta da nadođe. U aktiviran kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Rukama umesite glatko testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.
Podelite ga na 4 loptice (jufke) i ostavite ih da odmore desetak minuta. Jufke istanjite u pravougaonike. Jedan deo testa isecite na trakice debljine oko 1 cm. Duž ivice, koja nije isečena, namažite krem sir, pa testo urolajte u štapić.
Pleh obložite papirom za pečenje (ili premažite sa uljem) pa preko stavite štapiće. Premažite testo sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom i pospite sa susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta).
Izvor: Cooking.rs