BEZ ŠEĆERA, SAMO VOĆE I KORE: Domaćinska pita sa rendanim jabukama i suvim šljivama

Očaraće vas jednostavna priprema i ukus ove poslastice.

Bakina i dekina kuhinja

Šljive i jabuke univerzalno voće od kog možete praviti različite poslastice, zato je kraj leta i početak jeseni vreme kada treba iskoristiti sve njihove blagodeti. Obično pravimo ili pitu sa jabukama ili pitu sa višnjama, a sada ih spojite zajedno za savršen ukus poslastice. Pita je bez šećera, što će i onima koji ne vole previše slatko odgovarati.

Sastojci:

  • pakovanje tankih kora
  • 250 g suvih šljiva
  • 100 g suvog groždje
  • 4 veće jabuke
  • malo cimeta
  • ulje

Priprema:

Jabuke izrendati, šljive držati u vrućoj vodi oko 20 min. U rendane jabuke dodati suvo groždje i malo cimeta. Prvu koru raširiti na sto poprskati uljem pa staviti još jednu preko nje. Pobacati mešavinu rendanih jabuka a pri dnu poređati suve šljive, koje su omekšale. Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Zaseći na manje rolnice, sve premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 35-40 min. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja