Tanke kakao korice, kremasti mlečni krem i puno čokolade. Ova torta presekom izgleda kao čokoladica Kinder pingvin. Ukoliko volite da isprobavate recepte koje svoju verziju imaju u prodavnicama probajte i Kinder milk šnite kolač ili Kinder bueno rolat.
Sastojci:
Korica:
- 2 jaja
- 100g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100ml ulja
- 80ml mleka
- 80g brašna
- 20g kakao praha
Fil:
- 400ml slatke pavlake
- 1 puding od vanile
- 100g šećera
- 1 vanilin šećera
- 300g milerama
- 2 kesice kremfixa
Čokoladni sloj:
- 100g crne čokolade
- 30g putera
- 60g milerama
Ganaš:
- 150g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno i kakao, dodati u smesu i polako umešati. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i peći 20ak minuta na 180 stepeni.
Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
Za krem u šerpu staviti slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro mešati i kuvati dok ne provri i dok se ne zgusne. Puding prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi u potpunosti.
Ohlađen puding umutiti mikserom, dodati mileram i mutiti da se sjedini. Na kraju umutiti i kremfix.
Koru prerezati na dva dela, jednu koru staviti na stalak, oko nje prsten i po kori rasporediti polovinu fila.
Za čoko sloj istopiti čokoladu i puter, umešati mileram i polako rasporediti preko fila. Na njega staviti drugu polovinu fila, drugu koru i odložiti u frižider na 1h.
Na kraju skinuti prsten i napraviti ganaš. Istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i celu tortu umazati ganašom. Gotovu tortu odložiti opet u frižider, najmanje 3h.
Izvor: Slatka domaćica