UMESTO KORA ZA PITU KORISTITE HLEB - DORUČAK BOLJI OD GIBANICE: Peče se 20 minuta, služi se uz jogurt

Napravite gibanicu od hleba koju ćete voleti više od one tradicionalne.

Bakina i dekina kuhinja

Gibanica spada u tradicionalni srpski doručak, a pravi se tako što se kore za pitu gužvaju i umaču u smesu od jaja i sira. Današnji recept je za nijansu drugačiji - ovde kriške hleba umačemo u smesu, koja pored sira, jaja i jogurta ima i šunku. Sve to zapečemo u reni i služimo uz jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 g sira
  • 200 ml jogurta
  • malo ulja
  • 100 g rendane šunke
  • malo listova kačkavalja

Priprema:

Sir izdrobiti i izmutiti sa jajima. Dodati jogurt malo ulja, i rendanu šunku. Sve dobro umešati. Pleh obložiti pek papirom i svako parče umočiti u smesu sa jedne i druge strane. Ređati u podmazan pleh. Odozgo poređati par listova kačkavalja. Peći na 220 stepeni oko 20 min. Uz čašu jogurta sjajan doručak.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja