POSNE PUNJENE PAPRIKE: Filovane bogatim nadevom i pečene u sosu od paradajza

Najlakši recept za posne punjene paprike.

Bakina i dekina kuhinja

Pošto nam se približava veliki Božićni post, vreme je da sa vama podelimo i neke posne recepte. Danas su to punjene paprike. Klasične sa mlevenim mesom nema ko ne voli, ali sada isprobajte ove punjene krompirom, šargarepom, lukom i paradajzom. Verujte, toliko je sočno i bogato da će vas očarati na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 3-4 krompira
  • 8-10 paprika
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 50 ml vode
  • 2 kašike praha instant supe od pečuraka
  • ulje
  • so, biber, peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu. Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir. Pržiti par minuta. Dodati na kockice sečen i oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke. Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i ređati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.

U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat supu od pečuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika. Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja