OD 1 SMESE 3 RAZLIČITE VRSTE SITNIH KOLAČA: Prave se od kokosa, plazme, čokolade i lešnika - za svačiji ukus

Sitni kolači su pravi izbor za slave i uvek se prvi razgrabe. Sada poslužite ove sa lešnicima, čokoladom, kokosom...

Cooking

Za slavu su nam uvek potrebni sitni kolači, a ako se oni prave bez da palite rernu i od jedne smese dobijte tri različite vrste onda je to pun pogodak. Ovo je takav recept, a ako vam je potrebno više kolača samo udvostručite smesu. Pored sitnih kolača možete da napravite i neku jednostavnu tortu kao što je kinder bueno

Sastojci:

Za smesu:

  • 200 ml vode
  • 150 g maslaca
  • 50-100 g šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g mlevenog keksa
  • 50 g mlevenih (sitno iseckanih) lešnika

Za bela lešnik gnezda:

  • beli deo eurkrema
  • mlevena plazma i lešnici

Za kuglice punjene kremom:

  • eurokrem
  • kokos

Za čokoladne štanglice:

  • oko 100 g čokolade sa keksom (može i sa lešnicima)
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U vodu dodajte puter, šećer i belu čokoladu. Otopite, pa sipajte mlevene lešnike i keks, promešajte. Ostavite da se smesa ohladi 1-2 sata. Smesu podelite na 3 jednaka dela. Od prvog dela napravite kao mini pljeskavice, uvaljajte u lešnike, pa krajem varjače napravite rupu i u nju sipajte beli deo eurokrema. Od drugog dela smese uzmite malo, sipajte eurokrem i oblikujte kuglice. Uvaljajte u kokos. Od trećeg dela smesa napravite mini štanglice koje ćete uvaljati u čokoladu koju ste otopili sa uljem. 

Izvor: cooking