ČOKOLADNA SALAMA SA LEŠNICIMA: Ima ukus kao ferero, a priprema se za 15 minuta -  može da bude i posna i mrsna

Čokoladna salama je odličan praznični kolač, ali i ukusna poslastica koju možete da poslužite posle ručka ili kada vam se najave gosti.

Šerpica

Iskočite iz zone komfora i napravite drugačiji kolač za praznike ili za slavu. Ovo može da bude i posna i mrsna poslastica, jedino ako pravite posnu varijantu koristite posne namirnice. Čokoladna salama je neobičan, ali baš dobar kolač čiji ukus podseća na čuveni ferero slatkiš

Istopljenu čokoladu pomešajte sa keksom i lešnikom i umotajte u foliju. Ostavite da se stegne u frižideru, pa zatim pospite šećerom i služute. 

Sastojci:

  • 100 g margarina ili maslaca
  • 100 g čokolade
  • 1 kašika kakao praha
  • 250 g mlevenog keksa
  • 50 gr. šećera u prahu
  • oko 100-150 g pečenih lešnika 
  • 30 ml vode
  • još 50 g šećera za posipanje

Priprema:

Istopite čokoladu i margarin, sklonite sa šporeta i dodajte kakao. Pomešajte keks, šećer u prahu i iseckane lešnike. Sipajte vruću istopljenu čokoladu, promešajte, pa dodajte vodu i izgnječite rukama. Raširite foliju ili kesu, pospite šećerom i stavite pripremljen kolač. Oblikujte oblik salame, umotajte u foliju i ostavite da stoji u frižideru oko dva sata. Izvadite iz folije i pospite još sa malo šećera.

Izvor: serpica