KEKS SA KOMADIMA ČOKOLADE: Još je bolji kad odstoji, jer postaje hrskaviji i ukusniji

Krupni komadi čokolade čine ovaj keks još ukusnijim.

Cooking

Umesto kolača ili torte napravite keks sa komadićima čokolade. Uživajte uz popodnevnu kafu sa domaćim keksom neverovatnom ukusa. Ako volite i suvo grožđe, slobodno ga dodajte u testo. Ovaj keks je ukusniji kada odstoji, u početku je mekan, a nakon para dana postaje hrskav. Možete da poslužite i prijateljima jer uvek imate spremu ukusnu domaću poslasticu. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 80 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g čokolade
  • 1 kašičica ekstrakta vanile (ili vanilin šećer)
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

U činiji umutite omekšali maslac, jaja, prstohvat soli, šećer i vanilu. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sitno iseckanu čokoladu. Ostavite malo (oko15-20 g) čokolade sa strane. Smesu dobro promešajte i rukama malo premesite. Kašikom za sladoled (ili samo sa kašikom) vadite kuglice i stavljajte ih u pleh obložen pek papirom.  Oblikujte keksiće. Preko stavite čokoladu koju ste odvojili sa strane. Čokoladu pomoći kašike blago utisnute u testo. Pecite ih u dobro zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta. Keksići treba da ostanu svetli, a da sa donje strane porumene. 

Izvor: cooking