LEPINJE PUNJENE SIROM: Kvasac zamenite 1 sastojkom koji svi imaju u kuhinji, a jogrut dodajte kako bi testo bilo mekano

Sa ovim receptom napravićete najukusnije lepinje punjene sirom.

Cooking

Vruće lepinje punjene sirom su odlične za doručak. Umesite testo bez kvasca, tako što ćete dodati sodu bikarbonu. Mekoću testa, kao i lepinja omogućuje grčki jogurt koji dodajte. Brzinski se prave tako da vam neće oduzeti puno vremena, a uspeva i onima koji nikada nisu mesili testo jer je vrlo lako. 

Sastojci:

Za testo:

  • 250 g grckog jogurta (ili pavlake)
  • 1 kašičica sode
  • 1 jaje
  • 400 g brašna
  • 30 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Za nadev:

  • 150 g sira 
  • so
  • 1 jaje

Još:

  • oko 40 g putera 

Priprema:

Jogurt i sodu pomešajte, pa ostavite 15 minuta. Zatim dodajte jaje i ulje, sjedinite, pa sipajte prosejano brašno. Umesite testo, pokrijte i ostavite 15 minuta. Podelite na 6 delova i oblikujte loptice, pa ostavite 15 minuta. Zatim razvucite svaku, premažite natevom, sklopite i opet razvucite. Nadev se pravi tako što sjedinite sve sastojke. Ispecite u tiganju, pa premažite dok su vruće puterom. 

Izvor: cooking