Ako se pridržavate Božićnog posta onda za ručak pripremite ukusno jelo puno vitamina. Krompir zapecite sa povrćem i prelijte sosom od pečeurka. Kao sos može da vam posluži krem čorba od pečuraka. Ako vam ovo ne deluje dovoljno zasitno, poslužite i posne zemičke.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 veća šargarepa
- 1 manji brokoli
- 1 manji karfiol
- 100 g šampinjona
- 5 čena belog luka
- čeri paradajz
- 1 kašičica origana
- 1 kesica krem supe od pečuraka
Priprema:
Krompir i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Karfiol i brokoli pokidajte na cvetove. Šampinjone operite, ako su krupni isecite na pola. Sipajte vodu i barite 5-6 minuta, ne više. Ohladite, pa pospite suvim začinom. Dodajte biber i seckani beli luk. Ubacite origano i 4-5 kašika ulja, pa sve lagano promešajte. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte povrće. Kesicu supe sa pečurkama pomešajte sa vodom (250 ml vode ) i prelijte preko povrća. Po želji poređajte malo čeri paradajza i iseckanog peršunovog lista. Premažite i odozgo malo uljem i pecite u rerni na 220°C oko 30-40 minuta
Izvor: bakinaidekinakuhinja