ITALIJANI JOJ NISU RAVNI - ZAPEČENA TESTENINA PO BAKINOM RECEPTU: Ovo jelo obavezno mora da se nađe u vašem kuvaru

Pozovite goste i spremite im fenomenalnu zapečenu testeninu.

Bakina i dekina kuhinja

Kada je večera ili ručak u pitanju testenine su uvek dobar izbor. Pogotovo ako je baka Jela podelila recept to znači da je mnogo ukusno. Napravite ih ovako zapečene sa lukom i paprikom i garantovano ćete se oduševiti. 

Sastojci:

  • 300 g taljatela
  • 1 crni luk
  • 1 paprika 
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200 ml jogurta
  • sir

Priprema:

Testeninu skuvajte, a luk isecite sitno, kao i papriku, pa propržite na ulju. Posolite i pobiberite. Jaja umutite, dodajte pavlaku, prašak za pecivo i jogurt, pa sjedinite. Pola smese sipajte u proceđenu testeninu, pa promešajte. Sipajte u podmazan pleh i rasporedite, pa sipajte ostatak smese. Preko rasporedite luk i papriku, kao i iseckani peršun. Pospite rendanim sirom i pecite na 220°C oko 30 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja