SLANA TORTA SA ROZEN KORAMA: Na svakoj slavskoj trpezi treba da se nađe ovako ukusno predjelo

I neiskusne domaćice pripremiće fantastičnu slanu tortu sa rozen korama jer je brzo i lako.

Cooking

Od jednostavnih sastojaka napravite jednu od najukusnijih slanih torti koja je neizbežna na svakoj slavi ili rođendanu. Rozen kore premažite sa 2 vrste fila i ostavite pola sata. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a napravićete odlično predjelo

Pored slatkih torti, slane su takođe omiljene među ljudima. 

Sastojci:

  • 430 g slanih rozen kora (8 kora)
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 150 g majoneza
  • 250 g šunke 
  • 4 jajeta
  • 100 g kiselih krastavčica
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju).  Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem.

Izvor: cooking