Jednostavni sastojci, a ukus očaravajuć. Pripremite ovaj kuglof i uživajte u ukusu. Uz kafu ili čaj biće pravi užitak u popodnevnim časovima.
Sastojci:
Čokoladni deo:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 60 ml ulja
- 100 ml mleka
- 300 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 prašak za pecivo
Beli deo:
- 500 g krem sira
- 90 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 50 ml mleka
Za preliv:
- 200 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
- ukrasi po želji
Priprema:
Za čokoladni deo umutiti jaja, šećer i vanilin šećer nekih 10ak minuta da se smesa udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje. Brašno, kakao i prašak za pecivo zasebno umutiti i postepeno dodati u smesu. Smesu mutiti samo onoliko da se sjedini, ne treba premutiti.
Za beli deo žicom umutiti krem sir i šećer. Onda dodati puding i mleko i mešati dok se ne sjedini. Oba dela su sada spremna.
Pripremiti kalup za kuglof. Običan prethodno treba podmazati i posuti brašnom, silikonski nema potrebe. Smesu sada naizmenično rasporediti u kalup, ja sam to radila kašikom za sladoled.
Kuglof peći 10 minuta na 200 stepeni, zatim smanjiti temperaturu na 160 i peći jos 35 minuta. Na kraju istopiti čokoladu i ulje, rasporediti preko kuglofa, ukrasiti po želji i uživati.
Izvor: Slatka domaćica