ŠARENI KUGLOF SA ČOKOLADOM I VANILOM: Kremast, sočan i mirisan - tražiće se parče više

Ovako pripremljen kuglof topiće se u ustima, probajte recept već danas.

Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Jednostavni sastojci, a ukus očaravajuć. Pripremite ovaj kuglof i uživajte u ukusu. Uz kafu ili čaj biće pravi užitak u popodnevnim časovima.

Sastojci

Čokoladni deo:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 60 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 300 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 prašak za pecivo

Beli deo:

  • 500 g krem sira 
  • 90 g šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 50 ml mleka

Za preliv:

  • 200 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja
  • ukrasi po želji

Priprema:

Za čokoladni deo umutiti jaja, šećer i vanilin šećer nekih 10ak minuta da se smesa udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje. Brašno, kakao i prašak za pecivo zasebno umutiti i postepeno dodati u smesu. Smesu mutiti samo onoliko da se sjedini, ne treba premutiti.
Za beli deo žicom umutiti krem sir i šećer. Onda dodati puding i mleko i mešati dok se ne sjedini. Oba dela su sada spremna.
Pripremiti kalup za kuglof. Običan prethodno treba podmazati i posuti brašnom, silikonski nema potrebe. Smesu sada naizmenično rasporediti u kalup, ja sam to radila kašikom za sladoled.
Kuglof peći 10 minuta na 200 stepeni, zatim smanjiti temperaturu na 160 i peći jos 35 minuta. Na kraju istopiti čokoladu i ulje, rasporediti preko kuglofa, ukrasiti po želji i uživati.

Izvor: Slatka domaćica