PUNJENI ŠAMPINJONI U SOSU OD JOGURTA: Sočni, a brzo gotovi - najbolje idu uz šnicle

Odličan prilog ili ručak bez mesa.

Bakina i dekina kuhinja

Punjeni preliveni šampinjoni su odličan prilog mesu, ali se mogu jesti i kao samostalan obrok. Prave se brzo i lako, a ukus je fantastičan. Punjenje možete i sami osmisliti po vašem ukusu, a mi vam dajemo predlog.

Sastojci:

  • 1 pakovanje šampinjona 

Za punjenje:

  • 100 g feta sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 2 kašike seckane suve slanine 
  • seckan peršunov list
  • biber po želji
  • 3 čena belog luka seckanog
  • 1 kašika rendanog kačkavalja

Za preliv:

  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 3 kašike rendanog kačkavalja

Priprema:

Šampinjone oprati i očistiti od peteljki. Fetu izgnječiti, dodati pavlaku, i seckanu slaninu na kockice. Dodati peršunov list, biber po želji, seckan beli luk i rendan kačkavalj. Sve dobro izjednačiti. Posoliti i malo pouljiti šampinjone pa puniti nadevom. Ređati u podmazan pleh. Izmešati. Odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. U činiju dodati kiselu pavlaku, jogurt, kačkavalj i jaje i sve izjednačiti. Sipati u tepsiju između šampinjona i peći na 200 stepeni oko 40 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja