Verujemo da svaka domaćica u zamrzivaču ima zamrznute višnje, a ova pita je idealna prilika da ih iskoristite. Ne treba vam mnogo kulinarskog umeća da biste napravili ovaj slatkiš. Dovoljno je da ređate slojeve na gotove kore, urolate i ispečete. Rezultat je pita bogata nadevom sa krckavom koricom.
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 3 jabuke
- 400 g višanja
- 1 kašika griza po jednom rolatu
- 2 kašike šećera po rolatu
- ulje
Priprema:
Izrendati jabuke, dodati šećer po želji. Ređati 3 kore jednu preko druge i svaku malo premazati uljem. Preko treće kore staviti rendane jabuke, može i malo cimeta. Staviti malo smrznutih višanja, posuti punu kašiku griza i po želji 2 kašike šećera. Saviti krajeve i uviti u rolat. Ređati u pleh obložen pek papirom. Tako do utroška materijala. Premazati uljem rolnice i iseći na parčiće. Peći na 200 stepeni oko 45-50 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja