PITA SA VOĆEM I GRIZOM: Kada je zagrizete fil curi, a kora krcka - brzo se pravi, još brže pojede

Kad jednom probate uvek ćete je praviti.

Bakina i dekina kuhinja

Verujemo da svaka domaćica u zamrzivaču ima zamrznute višnje, a ova pita je idealna prilika da ih iskoristite. Ne treba vam mnogo kulinarskog umeća da biste napravili ovaj slatkiš. Dovoljno je da ređate slojeve na gotove kore, urolate i ispečete. Rezultat je pita bogata nadevom sa krckavom koricom.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 3 jabuke
  • 400 g višanja
  • 1 kašika griza po jednom rolatu
  • 2 kašike šećera po rolatu
  • ulje

Priprema:

Izrendati jabuke, dodati šećer po želji. Ređati 3 kore jednu preko druge i svaku malo premazati uljem. Preko treće kore staviti rendane jabuke, može i malo cimeta. Staviti malo smrznutih višanja, posuti punu kašiku griza i po želji 2 kašike šećera. Saviti krajeve i uviti u rolat. Ređati u pleh obložen pek papirom. Tako do utroška materijala. Premazati uljem rolnice i iseći na parčiće. Peći na 200 stepeni oko 45-50 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja