U toku Uskršnjeg posta morate da vodite računa šta jedete, a opet želite da sva hrana bude ukusna i raznovrsna. Mi vam predlažemo posnu čorbu sa različitim povrćem, a dominiraju brokoli i krompir. Može da se jede nekoliko dana, a zasitna je, pa menja i glavno jelo. Kako sadrži puno povrća, veliki je izvor vitamina i minerala koji jačaju vaš organizam.
Sastojci:
- 1 brokoli
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 2 manja krompira
- peršun
Priprema:
Na ulju propržite iseckan crni luk, šargarepu i papriku. Kad povrće omekne dodajte iseckani brokoli i krompir. Nalijte vodom i ostavite da se povrće skuva. Začinite po želji. Razmitite kašičicu brašna sa malo vode i dodajte u čorbu. Ako želite možete da dodate i pola šoljice pirinča. Kada je čorba gotova dodajte seckani peršun.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja