Američke palačinke se razlikuju od naših po teksturi. One su manje, deblje, testo je gušće, ali su dosta mekane kada ih zagrizete. U smesu za palačinke dodajte i jabuke i napravićete fantastičan desert koji može da posluži i kao obrok. Bez obzira što sadrže seckano voće, možete da ih premažete eurokremom ili džemom.
Sastojci:
- 150 g jabuka
- 125 g grčkog jogurta
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 60 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Jabuke isecite na kocike, a u jogurt dodajte jaja i prstohvat soli. Umutite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte seckane jabuke i promešajte. Smesa je gušća, ali takva treba da bude. Tiganj malo nauljite, pa malom kutlačom ili kašikom sipajte smesu. Treba da budu male. Ispržite ih sa obe strane.
Izvor: Cooking