AMERIČKE PALAČINKE SA JABUKAMA: Toliko su mekane i penaste da ćete ih pojesti u jednom zalogaju - uspevaju svima

Američke palačinke se pojedu u jednom do dva zalogaja. Dodajte u njih i jabuke i nestaće iz tanjira odmah.

Cooking

Američke palačinke se razlikuju od naših po teksturi. One su manje, deblje, testo je gušće, ali su dosta mekane kada ih zagrizete. U smesu za palačinke dodajte i jabuke i napravićete fantastičan desert koji može da posluži i kao obrok. Bez obzira što sadrže seckano voće, možete da ih premažete eurokremom ili džemom

Sastojci:

  • 150 g jabuka 
  • 125 g grčkog jogurta
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta 
  • 60 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Priprema:

Jabuke isecite na kocike, a u jogurt dodajte jaja i prstohvat soli. Umutite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte seckane jabuke i promešajte. Smesa je gušća, ali takva treba da bude. Tiganj malo nauljite, pa malom kutlačom ili kašikom sipajte smesu. Treba da budu male. Ispržite ih sa obe strane. 

Izvor: Cooking