DOMAĆA POGAČA PO BAKINOM RECEPTU: Hrskava spolja, a mekana unutra, plus je jednostavna za pripremu

Jednostavan recept za savršenu pogaču koja svima uspeva.

Bakina i dekina kuhinja

Mirisna i mekana pogača uvek unosi radost na trpezu i podseća nas na porodični ručak. Mnogi je danas ne prave jer se plaše da je mešenje pogače previše komplikovano. Mi vam predlažemo da po baka Jelinom receptu napravite jednostavnu, a ukusnu pogaču koja je mekana kao sunđer unutra, a hrskava spolja. 

Sastojci:

  • 400 ml tople vode 
  • 20 g kvasca
  • 750-800 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 30 ml maslinovog ulja

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, lepo promešajte i ostavite da se aktivira. Zatim dodajte ulje, brašno i so. Prvo dodajte 700 g brašna, pa postepeno ostatak, jer treba da zamesite srednje tvrdo testo. Pokrijte i ostavite da odmori. Na pobrašnjenoj površini još malo obradite testo i stavite u okrugli pleh koji ste obložili pek papirom. Popsrskajte mlakom vodom i pospite brašnom testo. Nožem zasecite na tri mesta trake i pokrijte, pa ostavite još 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45-50 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja