ZAPEČENO BELO MESO SA POVRĆEM: Biće sočno ako uradite jednu stvar pre pečenja (VIDEO)

Piletina sa povrćem ne zahteva neko posebno kulinarsko umeće.

Cooking

Ovo je super ideja za ručak za sve one koji su umorni i ne žele da im priprema jela oduzima puno vremena. Sve se sprema u jednoj posudi, a zbog marinade meso je sočno, a ne suvo. Ako želite, možete da dodate još neko povrće. Na stolu imate ručak koji će se svima svideti, a namirnice koje su vam potrebne nisu preterano skupe. 

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • 400 g pečurki
  • 2-3 šargarepe

Priprema:


Meso začinite po želju, nauljite, pa ostavite da se marinira najmanje pola sata. Povrće operite i očistite, pa isecite i poređajte po dnu tepsije. Posolite i pobiberite, pa nauljite. Dobro promešajte. Preko stavite meso, pa lepo promešajte i pobacajte povrće preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C, oko 60-80 minuta. Na polovini pečenja okrenite meso na drugu stranu i promešajte povrće.

Izvor: Cooking