TROUGLIĆI SA SIROM: Bogato nafilovano domaće pecivo će vas oduševiti, a peče se 20 minuta - zaboravićete na pekaru

Naučite da spremite domaće trougliće sa sirom.

Cooking

Domaći trouglići sa sirom su odlični za doručak. Zaboravite na pekaru, jer domaće je uvek bolje i ukusnije od kupovnog. Za testo su vam potrebna 4 sastojka, a punjene su sirom. Možete da dodate i spanać ako želite. Ako želite sebi da olakšate, testo napravite preko noći, a ujutru napunite i ispecite. 

Ljubitelji slatkog, sir mogu da zamene džemom ili čokoladom. 

Sastojci: 

Za testo:

  • 250- 350 g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 100 g maslaca ili margarina

Još:

  • 1 jaje
  • oko 150 g sira
  • susam

Priprema:

Brašno i prašak za pecivo prosejte, pa dodajte jaja i maslac. Umesite testo. Pokriste alu folijom i stavite u frižider pola sata. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo, i isecite na tanke kvadrate. Sir umutite sa belancetom, pa stavite na svaki kvadrat i preklopite po dijagonali, da formirate trougao. Ređajte u pleh obložen pek papirom, koji ste malo nauljili. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Cooking