U TESTO DODAJTE TIKVICE I NAPRAVITE ODLIČAN HLEB: Brzo i lako se sprema, a neverovatno je mekano - zaboravite na pekaru

Evo kako se pravi odličan hleb sa tikvicama.

Šerpica

Domaći hleb je uvek bolji nego kupovni, ali leti nas mrzi da mesimo testo. Zato isprobajte recept za hleb sa tivkicama, koji se lako i brzo sprema i nema mešenja testa. Toliko je mekan i divan, a omiljeno povrće mu daje posebnu aromu. Idealan je kada želite nešto baš ukusno, a istovremeno brzo. 

Sastojci:

  • 1 tikvica (300 g)
  • oko 400 g brašna
  • 50 g suncokreta
  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 10 g suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Pomešajte suvi kvasac sa toplom vodom i dodajte kašičicu brašna i kašičicu šećera. Ostavite da stoji 10 minuta. Tikvicu izrendajte i posolite, pa ostavite da pusti vodu. Dodajte kvasac, ulje, suncokret i promešajte. Sipajte brašno, umesite rukama, pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Tepsiju dimenzija 20x20 cm nauljite i pospite brašnom, pa stavite testo i malo nauljite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35-40 minuta. 

Izvor: Šerpica