Jedna od omiljenih kuhinja na svetu je italijanska, odatle potiču različite verzije pasti, pica, slatkiša.
Neki od najpoznatijih kolača su tiramisu, pastićoto, pana kota, i čuveni sicilijanski kanoli.
Posle slatke verzije pokušajte da napravite i slane.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 45 g parmezana
- 50 g prezli
- 3 jajeta
- 180 g krem sira
- 2 kriške praške šunke
- 30 g seckanih pistaća
Priprema:
Pomešajte mleveno meso sa parmezanom, jajima, prezlama, pa posolite i pobiberite. Na pek papir stavite meso, preklopite drugim pek papirom i razvucite oklagijom. Isecite 8 kvadrata.
Šunku i sir sjedinite štapnim mikserom, pa dodajte sitno seckane pistaće i promešajte. Po dijagonali sipajte smesu na svaki kvadrat. Prvo preklopite jednu stranu, pa drugu (preko smese preklopite).
Pecite na 180°C u plehu obloženom pek papirom nekih 30-35 minuta, pa poslužite dekorisano sa još malo seckanih pistaća.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus