Ako ste ljubitelj slatke verzije ni slana vas neće ostaviti ravnodušnim
Jedna od omiljenih kuhinja na svetu je italijanska, odatle potiču različite verzije pasti, pica, slatkiša.
Neki od najpoznatijih kolača su tiramisu, pastićoto, pana kota, i čuveni sicilijanski kanoli.
Posle slatke verzije pokušajte da napravite i slane.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 45 g parmezana
- 50 g prezli
- 3 jajeta
- 180 g krem sira
- 2 kriške praške šunke
- 30 g seckanih pistaća
Priprema:
Pomešajte mleveno meso sa parmezanom, jajima, prezlama, pa posolite i pobiberite. Na pek papir stavite meso, preklopite drugim pek papirom i razvucite oklagijom. Isecite 8 kvadrata.
Šunku i sir sjedinite štapnim mikserom, pa dodajte sitno seckane pistaće i promešajte. Po dijagonali sipajte smesu na svaki kvadrat. Prvo preklopite jednu stranu, pa drugu (preko smese preklopite).
Pecite na 180°C u plehu obloženom pek papirom nekih 30-35 minuta, pa poslužite dekorisano sa još malo seckanih pistaća.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs