ITALIJANSKI KOH - ODLIČAN JE KADA NEMATE NIŠTA U FRIŽIDERU: Italijani dodaju 1 sastojak koji ga čini još mekanijim

Napravite brzinski italijasnki koh i oduševite porodicu.

Printscreen/YT/Las Recetas de Anna y sus amig@s!!

Koh je jeftina poslastica koju su nam mame i bake pravile kada nema ništa u frižideru. Dovoljna su jaja, mleko i šećer i kolač je spreman. Italijani u koh dodaju i krem sir, a hlađenje u frižideru je obavezno, jer je ovaj kolač uvek bolje da jedete kad je hladan. Recept je jako popularan na YouTube-u i za samo 3 meseca ima preko 2 miliona pregleda.  

Ako ste više ljubitelj slanog onda obavezno isprobajte i slani koh

Sastojci: 

  • 6 srednjih jaja 
  • 3 pune kašike šećera 
  • 300 ml mleka 
  • 200 g krem sira

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Sipajte mleko i  sjedinite mikserom. Smesu sipajte kroz sito u kalup obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta. Ohladite u frižideru 2 sata, pa pospite šećerom u prahu ako želite. 

Izvor: Stvar ukusa