Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, danas proslavljaju jesenji Кrstovdan. Vernici se tokom današnjeg dana pridržavaju posta, a mnogi jedu samo hleb i grožđe. Na jesenji Кrstovdan, prema običajima, bere se bosiljak. Ukoliko još uvek ne znate koje posno jelo da pripremite za današnji ručak naš predlog je pasulj sa zaprškom.
- Sastojci:
- 800 g pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 2-3 lovorova lista
- so, malo vegete, biber u zrnu, mleveni biber
- ulje
Priprema:
Pasulj natopiti u vodi preko noći ili barem 2'3 sata pre kuvanja. Prokuvati pasulj dvadesetak minuta, a zatim promeniti vodu. U šerpu ubaciti malo bibera u zrnu i lovorov list, pa nastaviti kuvanje. U drugoj šerpi, izdinstati crni luk na malo ulja, dodajte mlevenu i tucanu papriku, seckan beli luk, so i mleveni biber. Kada je pasulj skuvan, a zaprška gotova, sve se to izmeša i pasulj je spreman.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem