Krofnese jedu od davnina, a ovo slatko testo može da se puni raznim nadevima, da se dekoriše glazurom... Ako volite da jedete krofne, a pridržavate se posta, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite najbolje posne krofne koje će vas oduševiti na prvi zalogaj, a šećer u testu zamenite džemom po ukusu. Uživajte!
- Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 4 kašike ulja
- 150 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3-4 kašike džema
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U toplu vodu sipajte ulje i vanilin šećer, pa promešajte. Dodajte džem i sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, a ako je potrebno dodajte još malo brašna. Umesite mekano testo, pa ga podelite na manje delove i svaki deo oblikujte u loptu. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede. A ako želite možete da poređate i na pleh obložen pek papirom i da pečete u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus