POSNE PALAČINKE SA DŽEMOM: Podjenako dobre kao i mrsne - sigurno ćete odmah praviti duplu meru

Posne palačinke ukusom pariraju svojoj mrsnoj verziji.

Shutterstock

Palačinke su mnogima omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo, a ukoliko postite ne morate da ih se odreknete.

Verujemo da svi znate osnovne namirnice za palačinke i skoro ih je nemoguće zamisliti bez jaja i mleka. Međutim, recept za posne palačinke parira i njihovoj mrsnoj verziji.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 2 šolje kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • džem po ukus za mazanje

Priprema:

U veću posudu pomešajte sve suve sastojke, pa polako dodajte kiselu vodu, sve vreme muteći mikserom, pa dodajte i ulje.
Tiganj zagrejte, pa sipajte malo ulja, zatim odvadite jednu kutlaču smese za palačinke i sipajte u tiganj. Pecite sa obe strane po 2-3 minuta. Gotove palačinke premažite džemom, a možete ih posuti orasima ili šećerom.

Izvor: Stvar ukusa