JOŠ JEDAN SUPER LAK RECEPT ZA RIBU: Za pečenje i pripremu vam treba manje od pola sata i nema neprijatnih mirisa

Najbrži način da pripremite ribu iz rerne za celu porodicu.

Shutterstock

Na Veliki petak se posti, pa pripremite posnu trpezu koja će oduševiti svakoga. Najbolje je da se pripremi riba, a na ovaj način neće biti neprijatnih mirisa, niti ćete potrošiti puno vremena. Za 20 minuta je na stolu, taman dok vi pripremite krompir salatu po želji, a može i prebranac. Ako vam ovo nije dovoljno poslužite sa posnim lepinjama

Sastojci:

  • fileti ribe
  • slatka paprika
  • 1 limun
  • beli luk u prahu
  • so, biber
  • kokosovo ulje
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Filete ribe po želji poređajte u tepsiju, pa pospite mlevenom paprikom, belim lukom, posolite i pobiberite i preko poređajte kriške limuna. Umesto belog luka u prahu možete da poređate očišćenje čenove belog luka. Prelijte kokosovim i maslinovim ulje, pa pecite na 200°C oko 20 minuta. Riba je spremna za serviranje. 

Izvor: Stvar ukusa