Posni kuglof sa suvim grožđem i cimetom

Posni kuglof sa suvim grožđem i cimetom je predivan i ukusan desert za celu porodicu.
Posni kuglof sa suvim grožđem i cimetom Foto: prt scr / yt/ Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 430 g brašna
  • 200 g šećera
  • 150 g suvog grožđa
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • rendana korica i sok 1 pomorandže
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/3 kašičice cimeta
Zašto je korisno jesti suvo grožđe

Suvo grožđe je značajan izvor mikronutijenata i antioksidanasa. Bogato je vlaknima, te pozitivno utiče na bakterijski balans u crevnoj flori i na zdravlje digestivnog sistema. Obiluje ugljenim hidratima. Sadrži brojne vitamine poput gvožđa, kalcijuma, vitamina A, kompleksa vitamina B, vitamina C i E.

Recept za posni kuglof sa suvim grožđem:

Kako biste napravili kuglof, prvo narendajte koricu pomorandže i iscedite sok. Sipajte šećer u činiju i dodajte ulje. Sve izmešajte, pa dodajte koricu od pomorandže i sok od pomorandže. Sve malo promešajte. Pomešajte sodu sa kašičicom sirćeta i dodajte u testo. Ponovo izmešajte.

U ovu mešavinu postepeno dodajte brašno i cimet. Mešajte sve dok ne postane glatko. U oprano i osušeno suvo grožđe dodati pola kašike brašna i izmešajte, pa ga nakon toga dodajte u testo. Ponovo sve izmešajte.

Podmažite pleh uljem i pospite brašnom. Gotovo testo pažljivo stavite u pripremljeni kalup za kuglof. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko sat vremena. Pospite šećerom u prahu i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa šargarepom i orasima, koji se ne peče.

Pročitajte kako se pravi posna torta sa džemom, koja se sprema za manje od sat vremena

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima Izvor: instagram/amna_foodie

StvarUkusa