Punjeni šampinjoni za post na ulju

Punjeni šampinjoni se prave sa začinima, peršunom i prezlama i vrlo su pikantni i ukusni.
Punjeni šampinjoni za post na ulju Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kašike ulja, podeljeno
  • 120 g prezle
  • 3 ½ kašike vode
  • 16 šampinjona
  • 1 ½ kašika limunovog soka
  • 80 g peršuna, seckanog
  • po kašičica mešavine suvih začina za svaki šampinjon
Trik da produžite svežinu šampinjonima.

Ako ste kupili veću količinu šampinjona i nećete sve odjednom da ih koristite, ubacite ih u paprinu kesu i zatvorite je. Bitno je da kesa bude papirna, jer papir upija vlagu i sprečava stvaranje sluzi.

Recept za punjene šampinjone za post na ulju:

Kako biste napravili šampinjone na ovaj način, zagrejte rernu na 176 stepeni C. Lagano nauljite pleh. Stavite prezle u činiju, dodajte vodu i promešajte da se sjedine. Ostavite na stranu.

Operite i osušite pečurke. Izvadite stabljike iz šampinjona i stavite kapice na pleh. Stabljike pečuraka sitno iseckajte i stavite u manji tiganj sa limunovim sokom i 2 kašike ulja. Sipajte preostale 2 kašike ulja u kape pečuraka, ravnomerno ih rasporedite. U svaku kapicu stavite po kašičicu mešavine suvih začina.

Stavite tiganj sa štapovima pečuraka na šporet na nisku vatru. Pleh sa pečurkama ubacite u rernu. Ostavite ih da se peku 10 minuta. Nakon toga ih izvadite i stavite na stranu, ali ne gasite rernu. U prezle dodajte stabljike šampinjona i peršun i promešajte da se sjedine. Začinite po ukusu solju i biberom.

Podeliti smesu između kapica šampinjona. Vratite ih u rernu na 20 minuta. Izvadite pečurke iz rerne, prebacite na tanjir i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i šampinjone punjene orasima.

Pročitajte i kako se prave punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija  Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa