Šampinjonipunjeni sirom su savršeno predjelo za svaki ručak. Spremaju se za manje od sat vremena! Možda ćete želeti da isprobate i recept za dinstane bukovače! Šampinjoni punjeni sirom zaista izgledaju otmeno, a nije ih teško napraviti. Savršen su dodatak u poslednjem trenutku na koji uvek možemo da se oslonimo. Evo kako se prave šampinjoni punjeni sirom!
Sastojci:
- 700 g šampinjona
- 2 kašike maslaca
- 2 čena belog luka, mlevena
- 30 g prezle
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 30 g rendanog kačkavalja, plus još za preliv
- 120 g krem sira, omekšanog
- 2 kašike sveže seckanog peršuna, plus još za ukras
- 1 kašika sveže seckane majčine dušice
Recept za punjene šampinjone:
Pripremite šampinjone:
Zagrejte rernu na 200°. Podmažite lim za pečenje. Uklonite klipove sa šampinjona i sitno iseckajte pečurke. Stavite šampinjone na lim za pečenje.
Prodinstajte klipove pampinjona:
U srednjem tiganju na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte seckane klipove šampinjona i kuvajte dok većina vlage ne ispari, 5 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, 1 minut, a zatim dodajte prezle i ostavite da se malo prži, 3 minuta. Začinite solju i biberom. Uklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Ispecite pečurke:
Pecite dok pečurke ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, 20 minuta. Za serviranje ukrasite peršunom. Uživajte u šampinjonima punjenim sirom!
Pročitajte i RECEPT ZA RIŽOTO SA VRGANJIMA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem