Šampinjonipunjeni sirom su savršeno predjelo za svaki ručak. Spremaju se za manje od sat vremena! Možda ćete želeti da isprobate i recept za dinstane bukovače! Šampinjoni punjeni sirom zaista izgledaju otmeno, a nije ih teško napraviti. Savršen su dodatak u poslednjem trenutku na koji uvek možemo da se oslonimo. Evo kako se prave šampinjoni punjeni sirom!

Sastojci:

  • 700 g šampinjona
  • 2 kašike maslaca
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 30 g prezle
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 30 g rendanog kačkavalja, plus još za preliv
  • 120 g krem sira, omekšanog
  • 2 kašike sveže seckanog peršuna, plus još za ukras
  • 1 kašika sveže seckane majčine dušice

Recept za punjene šampinjone:

10:02
Korak 1

Pripremite šampinjone:

Zagrejte rernu na 200°. Podmažite lim za pečenje. Uklonite klipove sa šampinjona i sitno iseckajte pečurke. Stavite šampinjone na lim za pečenje.

10:03
Korak 2

Prodinstajte klipove pampinjona:

U srednjem tiganju na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte seckane klipove šampinjona i kuvajte dok većina vlage ne ispari, 5 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, 1 minut, a zatim dodajte prezle i ostavite da se malo prži, 3 minuta. Začinite solju i biberom. Uklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

10:03
Korak 3

Punite kapice šampinjona:

U velikoj posudi pomešajte mešavinu šampinjona, kačkavalj, krem sir, peršun i timijan. Začinite solju i biberom. Napunite kape pečuraka filom i pospite sa još parmezana.

10:03
Korak 4

Ispecite pečurke:

Pecite dok pečurke ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, 20 minuta. Za serviranje ukrasite peršunom. Uživajte u šampinjonima punjenim sirom!

Pročitajte i RECEPT ZA RIŽOTO SA VRGANJIMA

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

StvarUkusa/L.S.