Prilog od raznog povrća za post na ulju

Prilog od raznog povrća je idealan, jer možete da prilagođavate i dodajete povrće po svojoj želji.
Prženo povrće sa margarinom za post na ulju Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g luka isečenog na kockice
  • 1 1/2 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 450 g belog pasulja iz konzerve
  • 470 g zrna kukuruza, kuvanog
  • 240 g tikvica isečenih na komade od 1 inča
  • 2 kašike biljnog margarina
  • 400 g čeri paradajza isečenog na pola
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike svežeg začinskog po izboru
Zašto je korisno da jedete beli pasulj?

Beli pasulj je bogat antioksidansima, kao i vlaknima. Bogat je vitaminom B9 koji se zove još i folna kiselina, a koja je korisna za srce i ćelije organizma. Bogat je i vitaminom B1 koji poboljšava kognitivne sposobnosti.

Recept za povrtnu mešavinu:

Kako biste napravili povrće na ovaj način prvo sve iseckajte. Zatim zagrejte ulje u tiganju i ispržite luk, a zatim dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte pasulj, kukuruz, tikvice i margarin u tiganj. Pržite 5-6 minuta.

Skinite posudu sa vatre. Umešajte čeri paradajz. Povrće začinite solju i biberom po ukusu. Pospite začinsko bilje preko povrća i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne rezance sa mešavinom povrća.

Pročitajte kako se prave krompiri punjeni povrćem za post na ulju

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem Izvor: Instagram / yourcustomketo_weightloss

StvarUkusa