Prema mišljenju mnogih domaćica breskvice spadaju među najlepše sitne kolače. Obično se pripremaju za krsnu slavu, a izgledom podsećaju na popularno voće po kome i nose ime. Prave se sa mašću, a filuju džemom i orasima. Isprobajte i vi ovaj recept za sitne kolače.

  • Sastojci:
  • Za testo
  • 150 - 200 g masti
  • 3 žumanceta
  • 100 g čaša šećera 
  • 5 čaša brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • Za fil
  • 2-3 kašike džema od kajsija
  • mleveni orasi
  • ekstrakt crvene boje + malo mleka da se pomeša
  • šećer za ukrašavanje

Priprema:

Pomešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo, praviti kuglice, poređati na pleh i peći na 180 stepeni oko 15 min. Kad se testo ohladi kuglice presecite na pola pa namažite džemom koji je pomešan sa malo mlevenih oraha. Preklopite kuglice pa umočite u crvenu jestivu boju, pa celu kuglicu u šećer.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE