Prema mišljenju mnogih domaćica breskvice spadaju među najlepše sitne kolače. Obično se pripremaju za krsnu slavu, a izgledom podsećaju na popularno voće po kome i nose ime. Prave se sa mašću, a filuju džemom i orasima. Isprobajte i vi ovaj recept za sitne kolače.
- Sastojci:
- Za testo
- 150 - 200 g masti
- 3 žumanceta
- 100 g čaša šećera
- 5 čaša brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
- ekstrakt crvene boje + malo mleka da se pomeša
- šećer za ukrašavanje
Priprema:
Pomešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo, praviti kuglice, poređati na pleh i peći na 180 stepeni oko 15 min. Kad se testo ohladi kuglice presecite na pola pa namažite džemom koji je pomešan sa malo mlevenih oraha. Preklopite kuglice pa umočite u crvenu jestivu boju, pa celu kuglicu u šećer.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus