Prema mišljenju mnogih domaćica breskvice spadaju među najlepše sitne kolače. Obično se pripremaju za krsnu slavu, a izgledom podsećaju na popularno voće po kome i nose ime. Prave se sa mašću, a filuju džemom i orasima. Isprobajte i vi ovaj recept za sitne kolače.
- Sastojci:
- Za testo
- 150 - 200 g masti
- 3 žumanceta
- 100 g čaša šećera
- 5 čaša brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
- ekstrakt crvene boje + malo mleka da se pomeša
- šećer za ukrašavanje
Priprema:
Pomešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo, praviti kuglice, poređati na pleh i peći na 180 stepeni oko 15 min. Kad se testo ohladi kuglice presecite na pola pa namažite džemom koji je pomešan sa malo mlevenih oraha. Preklopite kuglice pa umočite u crvenu jestivu boju, pa celu kuglicu u šećer.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem