Približava se Sveti Nikola i na vreme osmislite vaš jelovnik, kako bi stigli sve da napravite. Pored ribe i posnih salata i pita, slatki sto je isto bitan. Tu se gosti najviše zadržavaju, a danas postoji puno posnih recepta za čuvene torte, a mi vam predlažemo i predivan recept za sitni posni kolač od keksa, krem sira i čokolade. Priprema je jednostavna, a ukus božanstven. 

  • Sastojci:
  • 100 g posnog maragarina 
  • 80 g šećera u prahu (može i šećer) 
  • 250 g biljnog krem sira 
  • 10 g kakaoa
  • 12 komada posnog keksa + mleko za umakanje
  • 70 g posne čokolade 
  • 50 ml sojinog mleka 
  • mandarine 
  • brusnice 

Priprema:
Umutite margarin sobne temeprature penasto, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite dok sve ne sjedinite. Zatim dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Sipajte 4/5 smese u špric za kolače, a 1/5 ostavite u posudi. U manji deo smese dodajte kakao i dobro promešajte. Keks umočite u mleko i ređajte u širnu 3 komada, a u dužinu 4. Sipajte beli fil pomoću šprica, a crni fil sipajte po sredini. Obe strane kese dignite istovremeno da se formira trougao. Zamotajte i ostavite u frižideru 2 sata. Čokoladu otopite sa sojinim mlekom (50 ml). Sipajte u špric za kolače, pa ukrasite vrh trougla. Dekorišite mandarinom i brusnicom.

Printscreen/YT/ Best food here Kako se pravi posni kolač za Svetog Nikolu

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE