SITNI KOLAČI SU NEZAOBILAZNI NA SLAVAMA, A OVAJ JE BOLJI I OD MAĐARICA: Zamenite čuveni slatkiš novim receptom

Mađarice su starinski kolač koji svi volimo i rado jedemo, ali sada isprobajte italijansku verziju ovog kolača. Ne sumnjamo da ćete uživati.

Printscreen/YT/ Ricette arabe facili

Bitno je na vreme osmislite meni za slavu, kako biste mogli da organizujete vreme i da pokupujete namirnice koje vam nedostaju. Pored glavnog jela, ali i zanimljivog i dekorativnog predjela kao što su slane torte i salate tu su i kolači i torte. Kada se svi dobro najedu uvek je najslađe da se degustiraju kolači koji mogu da se pojedu u jednom zalogaju. Tradicionalne mađarice se često nalaze na slavskoj trpezi, ali sada probajte italijnasku verziju koja dosta podseća na ovaj kolač. 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 160 ml ulja
  • 80 g šećera
  • 450 g brašna
  • 16 g praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 15 g kakaoa
  • 180 g crne čokolade
  • bela čokolada

Priprema:

Jaja umutite sa ekstraktom vanile, šećerom i prstohvatom soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Podelite na 2 jednaka dela i u jedan dodajte kakao, pa sjedinite. U drugi deo testa dodajte kašiku brašna, pa sjedinite. Podelite i svetlo i crno testo na 2 dela, pa razvaljajte svaki deo u obliku pravouganika. Treba da dobijte 2 svetla i 2 crna. Složite jedno na drugo i lepo poklopite da budu iste veličine. Još malo razvucite oklagijom. Stavite u pleh obložen pek papirom. Izbodite viljuškom. Pecite na 170°C oko 20-25 minuta. Otopite crnu čokoladu, pa premažite celu koru, a otopljenu belu čokoladu sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač i ukrasite.