ZA SVE KOJI PRAVE POSNU SLAVU - SARMICE PUNJENE ORASIMA: Umesto kupusa iskoristite patlidžan, predjelo koje svi vole

Zamenite klasične sarme posnim od patlidžana sa orasima, pa ih poslužite za predjelo ili ručak.

Printscreen/YT/One day One recipe

Sarmice su omiljeno srpsko jelo, ali i za njih se može naći dobra zamena, naročito ako postite. Od sada više vam nije potreban kupus, njega možete zameniti glavnim namirnicom za grčku musaku, patlidžanom. Meso ćete izbeći nadevom od oraha, meda i brojnih začina. Ovu smesu koristite za uvijanje rolnica ili posnih sarmica od patlidžana. Isprobajte ovaj gruzijski recept za sarme kakve sigurno niste probali nikada do sada. Pre njih, ako ih služite za glavno jelo, za predjelo servirajte kuglice od leblebija.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 200 g oraha
  • 3 čena belog luka
  • 1/4 kašičice čilija
  • 1 kašika korijandera
  • 1 kašičica šafrana
  • 3-4 kašike mlake vode
  • 2 kašike vinskog sirćeta ili jabukovog sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda
  • 1/4 zapečenog luka

Priprema: