ROLAT OD LISNATOG TESTA I PARIZERA, IDEALAN ZA SLAVE: Košta malo, bolje odmah napravite duplu meru jer će se razgrabiti!

Rolati su uvek dobra rešenja za sve prilike, pgotovo ovaj sa lisnatim testom i parizerom.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Baking Recipes

Iskoristite parizer i sir da napravite zanimljivo predjelo oko kojeg će se gosti otimati. Lisnato testo premažite fenomenalnim filom, pa urolajte. Ovakav rolat niste imali prilike da jedete ni vi ni gosti. Ne morate samo kao slavsko posluženje da koristite, nego i ako vam se jede ukusna večera

Ako više volite slate rolate onda obavezno isprobajte kinder bueno ili tiramisu.  

Sastojci:

  • 200 g lisnatog testa 
  • 150 g parizera 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 150 g krompira 
  • 30 g majoneza 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica začinske paprike

Priprema:

Izrendajte parizer, krompir i sir, pa pomešajte i dodajte majonez. Sve lepo sjedinite, pa stavite na razvučeno lisnato testo. Tamo gde nema fila premažite vodom, pa urolajte. Zatvorite ivice, stavite na pleh obložen pek papirom. Ceo rolat premažite umućenim jajetom i pospite začinskom paprikom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.