Sastojci:

  • 200 g sira, narendanog
  • 4 paradajza, isečenog na kockice
  • 5 kuvanih jaja, iseckanih
  • 450 g dimljene piletine ili šunke, iseckane na trakice
  • 1 čen belog luka, sitno seckan ili izgnječen
  • 6 kriški hleba, isečenih na kockice
  • So i biber po ukusu
  • 1-2 kašike semena maka
  • Majonez, po ukusu

Priprema:

Ova bogata i dekorativna svečana salata pravi je izbor za prazničnu trpezu. Dimljena piletina joj daje pun ukus, sir i jaja donose kremastu teksturu, dok krutoni dodaju hrskavost koja upotpunjuje svaki zalogaj. Idealan je spoj jednostavnih sastojaka koji zajedno stvaraju raskošan ukus. Uz dodatak semena maka, ova salata dobija zanimljivu notu i vizuelni šarm. Možete je poslužiti u činiji slojevito ili lepo oblikovati u kalupu za atraktivniji izgled.

Savet:

Za dodatnu svežinu možete dodati malo seckanog peršuna ili rukole. Takođe, ako želite lakšu varijantu, deo majoneza zamenite kiselom pavlakom ili grčkim jogurtom.

Pripremite krutone tako što ćete hleb iseći na kockice, posuti ih malo soli i prepeći u rerni na 180 °C oko 10 minuta dok ne postanu zlatno-hrskavi.

U činiji sjedinite seckana kuvana jaja, dimljenu piletinu, paradajz i beli luk. Dodajte narendani sir, posolite i pobiberite po ukusu. Lagano umešajte majonez dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pre služenja pospite salatu makom i dodajte pripremljene krutone. Ostavite da odstoji u frižideru 20-ak minuta kako bi se ukusi sjedinili.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Slaganje salate kao u restoranima Izvor: Slaganje salate kao u restoranima