Sastojci:
- 600 g ljubičastog kupusa
- 1,8 l vode
- jaja
- cveće, lišće, biljke
- 3 kašike alkoholnog sirćeta
- ulje
Recept za plava uskršnja jaja sa cvetnim šarama:
Kako biste dobili uskršnja jaja u plavoj boji, prvo sitno iseckajte kupus. Zatim ga prebacite u šerpu i prelijte vodom. Stavite na već zagrejanu ringlu, poklopite i kuvajte. Nakon što proključa, smanjite vatru na srednju i kuvajte 15-20 minuta.
Isecite ženske najlon čarape i pripremite bilje za ukrašavanje. Preko svakog jajeta stavite biljku po želji pa sve zajedno umotajte najlon čarapom. Pripremite sva jaja na taj način.
Prebacite šerpu sa kupusom na pult i pomoću kašike potopite jaja u šerpu. Ponovo ih kuvajte na jakoj vatri i tokom kuvanja dodajte 3 kašike alkoholnog sirćeta. Nakon ključanaja smanjite na srednju vatru i kuvajte 10-12 minuta.
Zatim ih ostavite da se potpuno ohlade, oko 2 sata. Izvadite ih nakon tog vremena iz šerpe, isecite čarape i oslobodite jaja. Premažite ih sa malo ulja i servirajte. Možda će vas zanimati i kako da uskršnja jaja dobiju savršenu plavu boju prirodnom farbom.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.