Sastojci:
Za čokoladni vrtlog:
- 90 g poluslatke čokolade
Za puslica gnezda:
- 4 belanceta
- 200 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica sirćeta
- 1/2 kašičice soli
Za punjenje:
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za ukrašavanje:
- Mini čokoladna jaja – po želji
Priprema:
Lagani kao oblačići, slatki kao praznik – ova puslica gnezda sa čokoladnim šarama i punjenjem od šlaga prava su uskršnja čarolija na tanjiru. Idealna su za posluženje, lepo izgledaju, a još lepše se tope u ustima.
Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Zagrej rernu na 100°C. Pleh obložite papirom za pečenje.
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu penasta. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne.Umutite ekstrakt vanile, zatim dodajte sirće i sve lagano sjedinite.
Stavite malo puslice u uglove pleha da se papir ne pomera. Na pleh stavljajte po kašiku smese, pa pritisnite sredinu da formirate udubljenje. U sredinu svakog gnezda dodajte malo otopljene čokolade i razvucite je čačkalicom u vrtlog. Preko stavite još jednu kašiku puslice i ponovite vrtlog.
Čačkalicom produbite sredinu svakog gnezda, da kasnije lakše stane punjenje. Pecite 90 minuta, pa isključite rernu i ostavite gnezda unutra još 2–3 sata da se polako ohlade.
Umutite pavlaku, dodajte šećer u prahu i vanilu, pa lagano sjedinite. Napunite puslica gnezda šlagom i ukrasite mini čokoladnim jajima.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.