Sastojci:
- 3 tvrdo kuvana jajeta
- 1 kašika majoneza
- so i biber po ukusu
Za dekoraciju:
- crni biber u zrnu i jedna sveža šargarepa
Recept za uskršnje predjelo pilići od jaja:
Kako biste napravili jaja na ovaj način, prvo tvrdo skuvajte jaja. Kada se ohlade, isecite donji deo jajeta, tek toliko da može da stoji uspravno. Zatim isecite jaje skoro na pola, malo više ka vrhu. Uradite tako sa svakim jajetom pa ih izdubite i izvadite žumanca na tanjir.
Žumanca pobiberite, ubacite majonez i dobro izgnječite viljuškom. Prebacite smesu u kesu kroz koju ćete moći da je procedite. Napunite donji deo ispražnjenih belanaca filom. Na donjoj strani fila stavite na svako jaje po dva crna bibera, da imitiraju oči pileta.
Zatim šargarepu isecite na kružiće pa svaki kružić na trougliće. Svaki trouglić iskoristite da napravite nos piletu. Nakon toga isecite opet kolutove šargarepe pa ih presecite na pola i zaobljenu stranu svakog koluta iseckajte poput kreste. U poklopcu belanca koje ste isekli, napravite usek i ubacite krestu. Poklopite svako pile. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i uskršnje ruže od jaja i rotkvica.
Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.